Noordereiland - Reisverslag uit Rotorua, Nieuw Zeeland van Rachelle Meijlink - WaarBenJij.nu Noordereiland - Reisverslag uit Rotorua, Nieuw Zeeland van Rachelle Meijlink - WaarBenJij.nu

Noordereiland

Blijf op de hoogte en volg Rachelle

08 November 2017 | Nieuw Zeeland, Rotorua

Noordereiland

De groep
De gids is op zich best wel leuk ze heet summer. Maar de groep verder is behoorlijk oud.. denk meerendeel boven de 55 en een paar in de 30. Maar op zich wel vriendelijk allemaal hoor. Gegeten in een Frans restaurantje en daarna lekker naar bed want we waren echt kapot moe gewoon.

Volgende ochtend.
Heerlijk geslapen, weer is wat anders dan de vliegtuigstoel! Heerlijk! Even lekker ontbeten en daarna op naar hahei waar we een boottocht gaan doen.

Onderweg eerst wat feitjes over Auckland. Nieuw zealand heeft 4,4 miljoen inwoners maar 1,5 miljoen wonen in Auckland. De hoofdstad van nieuw zealand is wellington. Onderweg super veel groen. Af en toe wat huisjes, koeien en schapen. Heel mooi om te zien! Ook heel veel groene varens bergen en bomen. Ik snap wel dat mensen een camper huren. Het is echt heel rustig en mooi rijden. Maar wij worden lekker gereden! Soms ook wat super schattige cafeetjes langs de weg en heel veel ranches. Ook heel veel golfclubs onderweg! We doen trouwens eerst het Noordereiland en daarna het Zuidereiland.

First stop cafeetje in coromandel! Super mooi uitzicht! Kan je mooie wandelingen maken.
Tairua second stop heeft maar 300 inwoners. En tairua betekent two tides. Super schattig dorpje. Even geluncht en boodschapjes gedaan. Onderweg naar hahei zag je ook overal boxen langs de weg. Dat zijn blijkbaar bijen boxen en super belangrijk voor nieuw zealand.
Cooks beach 3e stop. Even gekeken bij een mooi strandje!

Hahei in coromandel peninsula
In hahei hebben we een boottocht gedaan waarbij je cathedral cove ziet en andere mooie plekken. Tijdens de boottocht zagen we allemaal vogels, roggen en baaien en vulkanen. Die zijn steeds bedenkt met lava en zo ontstaat er dan een rock. Wel bijzonder om te zien. Alleen was de boottocht toch niet wat we verwachten. Ze noemde het een soort van cruise dus wij dachten we gaan op een jacht! Was het een rubber bootje waar we een uur in zaten voor 75 nieuw Zeelandse dollar. Nou dat viel even tegen.. maar de baaien en alle eilandjes waren wel echt mooi hoor en de caves. Smiddags lekker potje yahtzee gedaan en een wijntje samen in het zonnetje! Het is hier trouwens super raar weer dan weer extreem zonnig en dan opeens regen en dan bewolkt en savonds extreem koud. Maar over het algemeen is het weer erg lekker overdag!

Savonds nog een hapje wezen eten.. buiten met een dekentje. daarna lekker boekje lezen en slapen.

Rotorua
Op weg naar rotorua en naar de Maori village. We hebben er super veel zin in! Alleen het slaapgedeelte wat minder. We slapen met zn allen in een zaal en er zitten nogal wat snurkers bij. Dat weten we nu al want vanacht moesten we ook een huisje delen met 2 andere en die snurkte gewoon. Dus slaapgedeelte Haha daar kijken we niet naar uit! Maar eerst gaan we naar een polonesische spa! Heerlijk! Maar onderweg eerst nog een paar stops Onderweg moesten we ook nog een liedje oefenen voor de Maori uit respect. Nou Haha ging geweldig kijken of dat wat wordt vanavond.

Paeroa eerste stopje. In een leuk klein dorpje. Even naar de mac Donalds geweest voor een ontbijtje Haha. Daarna weer verder naar rotorua. Onderweg kwamen we langs het plaatsje matamata wat ook wel hobbit town wordt genoemd. Waar ook wel dingen van lord of the rings zijn opgenomen.

Rotorua
70000 inwoners. Grootste Maori percentage namelijk 35 procent. De stad ruikt naar rottende eieren namelijk zwavel. Vandaar alle hot springs. Eerst zijn we naar een polonesische spa geweest. Heerlijk!! Even paar uurtjes gerelaxed met een prachtig uitzicht! Perfect!

Daarna naar de Maori village. Tamaki village heet het. Kyora is welkom en we hebben daar een hanging dat is het speciale eten dat we daar krijgen. Kapai is trouwens begrepen en dan zeg je kapai terug. Nou ook weer een paar woordjes Maori geleerd en een lied natuurlijk.

Tamaki! Omg wat super nep zeg! De Maori woont niet meer daar in de huisjes in bossen.. de schmink blijft maar een uur zitten en het begint pas savonds dus wedden dat ze overdag gewoon een normale baan hebben! Het was gewoon een indruk van hoe ze vroeger leefde! Maar nu niet meer dus! 1 tje zei gewoon vorige week was ik nog in de usa. Nep zeg! En daarvoor slapen in een slaapzaal met snurkende mensen. Op zich wel interessant om dingen te horen maar ja wie zegt dat dat echt zo is dan.. beetje jammer maar misschien ben ik te goed gelovig dat de stam echt nog zo zou leven Haha! Dat kan ook natuurlijk! Nouja hebben het iig gezien dit bedonderingswaardig tafereeltje! Eten was wel lekker en het dansje was ook leuk! Hebben ons wel vermaakt hoor maar ja Maori is dus gewoon nu een persoon die overdag werkt en savonds een pakje aantrekt. Maarja conclusie leuk dansje en lekker eten, kut slaapplek. Goed toneelstuk! Haha kyora bedankt Maori!

Daarna savonds bij het kampvuur gezeten en wijntjes gedronken. Heel veel wijntjes om de nacht door te komen Haha! En nog wat vragen aan de Maori gesteld. Ach ja als ik een wijntje opheb denk ik soms niet meer zo na over Mn vragen. De ene vraag was nog bijzonder dan de ander. Zijn er ook gay Maori, snijden jullie elkaars vingers af als jullie ruzie hebben met een andere tribe. Maar ja aangezien de Maori eigenlijk nu gewoon overdag werkt en savonds in hun Maori rol kruipen mag je gewoon gay zijn en je vingers worden niet afgehakt. Als je de wet overtreed ga je ook gewoon naar de gevangenis. Nouja was toch echt even super gezellig! Zelfs mam kwam helemaal los terwijl we toch nog in de slaapzaal moesten slapen en ze dat echt verschrikkelijk vond. Maar goed de moraal van het verhaal. Als je maar genoeg wijn drinkt slaapt zelfs mam redelijk door het gesnurk van de rest in de zaal door! Haha ik ook! Wat wel vervelend was om half 5 werd ik dus wakker he, storm, storm en dan moet je naar de wc in de storm en daarna weer je bed in. Maarja ervaring is over. Sochtends nog even ontbeten en daarna naar de waiotapo.

Waiotapu
Geiser en mooie gekleurde vlaktes. Het regende super hard dus lekker de korte route genomen. Mams heeft lekker ontspannen even kopje koffie gedaan en ik ben er doorheen gerend met Mn poncho in de storm. Was wel even mooi om te zien hoor maar ik denk dat het met een blauwe lucht toch mooier is. Daarna nog naar een vulkaantje die ze gingen laten exploderen. Ze deden er waspoeder in en toen ging die dat er uit spuiten.

Op weg naar wellington.
Haku falls. Waterval van 11 meter gezien. Met super mooi blauw water echt ontzettend mooi!
Stop in taupo. Lekker geluncht! Daarna weer door naar wellington.

• 08 November 2017 - 08:11

Corrie:

Heyyyyy schattie's

Heerlijk ff lekker bedje na zo lang in de stoel .Jammer dat de groep niet wat jonger is ,maar ja het is ook wel vaak dat er van die oldtimers zo'n reis maken hahaha Gelukkig ook nog paar iets jonger Wat een drukke stad Auckland ,daar woont dus een derde van de totale bevolking
    Wat n geld voor die boot trip ,maar wel heel mooi om te zien op de foto's .Ach je moet maar zo denken .Als jullie het van te voren hadden geweten hadden jullie het niet gedaan ,maar had je ook die mooie grotten en kust niet gezien .Maar je had verbeter een borrel van kunnen nemen (grapje)
    Wel lekker dat het overdag behaaglijk is en niet stervens koud .
    Dat lijkt me echt vreselijk met zijn alle op zo'n slaapzaal ,en dan ook nog snurkers ,Zou gillend gek worden Dat wordt oordoppen in .

Maori's ,was dus echt een tegenvaller ,jullie hebben in ieder geval iets opgestoken van de historie

Hahahaha heel gezellig ,Wijn tje werkt bijna net zo goed als een slaappil .hahaha Moest je naar buiten voor het toilet ,in die storm Nee, toch
    Nu maar hopen dat het eenmalig is met die snurkers op slaapzaal hahaha

Bikkel ,jij dacht ik moet het zien ,dat je wind en regen getrotseerd heb .En ma dacht ..... ik zie de foto's wel hahahaha

Avonturen genoeg ,geniet en drink genoeg wijntjes om de snurkers te trotseren hahaha
    Dikke knuffels

• 08 November 2017 - 10:01

Rachelle Meijlink:

Nou Haha we moesten dus wel naar buiten in de storm voor de wc Haha maar was maar een nacht joh! En indd masker op, oordoppen in Haha en een heleboel wijntjes sn de nacht was zo om joh!

Indd dat dacht mam ik zie de foto’s wel trotseer jij maar de storm Haha! Dus precies zo gegaan! Ja is hier geweldig we genieten volop!

Kiss

• 08 November 2017 - 11:35

Tessa:

Super leuk om al die verhalen te lezen zus! Liefs xx