Fiji
Blijf op de hoogte en volg Rachelle
24 November 2017 | Fiji, Nadi
Van Auckland naar Fiji vliegen. Mam had al vriendjes gemaakt in het vliegtuig. Vrouw en een man die wonen in Auckland maar hun afkomst is fijies (als dat zo heet) . Die man ging zijn visitekaartje helemaal aan mam geven en die vrouw foto’s laten zien. Ze willen hun product in Nederland op de de markt brengen. Afslankpillen ofzo zo zag het eruit op de foto’s Haha. Na een vlucht van 3 uur aangekomen in Fiji. Ojaa onderweg heb ik de hobbit film gezien, snap eerlijk gezegd niet waar iedereen lyrisch over is hoor. Wel grappig om te zien dat we daar dan echt zijn geweest maar ik ben geen fan! Haha sorry voor de wel fans!
Op vliegveld aangekomen, zingend opgewacht Haha! Kregen ook nog een schelpenketting. Daarna naar ons hotel gebracht. Het regende inderdaad wel een beetje, niet hard maar wel klein beetje regen. Ziet er heel anders uit dan nieuw zeeland echt een eiland, andere huis soorten etc wat armer. Ons hotel is ook super klein maar wel echt super schattig gewoon. Lekker muziekje, lekker gegeten! Heerlijk dagje!
Volgende dag! Gewoon zon!!yeahhh zon zon zon heerlijk en heerlijk warm. Morgen en overmorgen 2 excursies. Eiland hoppen naar de paradijsjes en vandaag lekker chillen aan het strand en zwembad! Heerlijk gewoon!! Yeahh! Lekker bruin gekleurd, wijntjes gedaan, gezwommen in de zee en in het Zwembad. Nederlands meisje leren kennen van 19 dat in nieuw zeeland was voor school 5 maanden en nu een weekje in de Fiji was. Massage genomen 20 euro kreeg je uur massage! Schouders, rug, hoofd, benen, voetjes! Uhmmmm zo fijn! Een uur maar ik was de enige klant sinds tijden dus kreeg 1,5 uur ofzo! Fantastisch! Wel nog paar keer geonweerd maar geen regen hoor, hoor je alleen ff af en toe wat gedonder! Heerlijk dagje! Oja was Mn zonnebril ook kwijt vandaag maar weer gevonden Yeah! Ook ging ik even over het strand lopen terwijl mam even aan het douchen en tutten was in de kamer. Werd er een volleybal mijn kant op gerold terwijl ik op het strand liep. Dus ik hem aangooien vroegen ze of ik mee wilde doen. Ik had net gedoucht maar dacht why not moet toch op de mams wachten.. Nouja ik was natuurlijk super goed de locals waren helemaal impressed van mijn volleybal skills natuurlijk. Deden ook wat toeristen mee. En ik was echt super goed gewoon zal wel door de drankjes van overdag komen ofzo! Maar was echt super leuk en gezellig met de locals en de toeristen. Enig nadeel ik had net gedoucht en zat echt weer helemaal onder het zand gewoon! Mn gezicht, Mn haar maar dan ook echt alles whaha! Dus kan weer douchen! Pfff!
Daarna lekker bij een ander strand tentje gezeten met locals die voor ons gingen zingen. Lekker hapje gegeten aan het strand met de klotsende golfjes, locals zingend op de achtergrond met een soort van ritueeltje ofzo, lokaal biertje. Heerlijk echt een paradijsje zo! Chil! Ik was dus nieuwsgierig dus heb ik ook meegedaan aan het ritueel he. Ik moest wat drinken dat eruit zag als modder maar ze zeiden dat het cava was. Nou het proefde gewoon als modder! Haha als ik nog meer wilde moest ik takki zeggen nou ik hoef geen modder meer. Dus heb een rondje meegeklapt en toen was ik klaar met Mn ritueel vond ik whaha. Nou vind ik in de brochures dat je deze kava ceremonie (het is dus met een K, dus niet de cava wijn) in de local villages krijgt. Haha nou die heb ik dus nu al gehad! Check! ook al was het vies!
Oja bula is welkom en vanaka is Dankje. Weten jullie ook al 2 woorden mochten jullie ooit naar Fiji gaan! Haha! Nadi is alleen het vaste grote eiland. De yasawa eilanden en de manacu eilanden zijn alleen wel mooier om te verblijven echt de huwelijksreis foto’s zijn dat! Prima dagje. Je kan beter ipv op nadi blijven eilandjes hoppen, als je wat langer tijd hebt natuurlijk en dan daar overnachten zijn echt kleine paradijsjes! Dagtrips zijn ook super leuk mooie eilanden maar anders kan je er een paar dagjes blijven slapen en niet wachten op de boot terug! Moet je wel het de yasawa eilanden pakken want de eerste hebben allemaal maar 1 hotel op het eiland Haha! Maar super cute!
Kuata Island in de yasawa eilanden groep
Eerst langst south sea eiland, bounty eiland, treasure eiland, beachcomber eiland, vomo eiland, en daarna door naar de yasawa eilanden waar we op kuata zijn uitgestapt! Waar we werden verwelkomt door locals met een liedje en een welkomstdrankje! Dit is echt een paradijsje hoor! Prachtig! Wat je in de boekjes ziet echt zoo mooi! Echt een bounty eiland. Maar heb gehoord dat je wel echt bij de yasawa eilandengroep moet zijn! Prachtig!
Okeee jongens dit is te vet gewoon! Aangekomen op kuata eiland, wilde ik gaan snorkelen met haaien, met van haaien waar ik al mee gesnorkeld had in Belize. Maar ja dat is ook maar zooo saai en toen pampampam haaien duik geen license nodig, ik dacht wacht?!!! Doen! Ik heb geen kooi nodig joh, ook nog nooit gedoken natuurlijk dus super spannend. Je kent mam dat was natuurlijk niet verantwoord volgens haar en ze had ook wel gelijk over op internet stond je moet eerst 30duiks hebben gedaan voordat je met haaien mag zwemmen.. maar ik dacht.. Jaa daaag doen! Wanneer kan dit nou dan!!! Dus daar ging ik!! Duikpak aan, snorkel mask en zon gas fles op mn rug! Eerst ff oefenen natuurlijk! Nou en daar gingen we hoor eerst stukje varen en toen moesten we erin! De handgebaren taal
Codes moesten we weten etc. Scheet in mn broek gewoon! Nou toen gooide ze iets wat leek op bloed of iets in het water! Nou toen we het water in moesten we 12 meter naar beneden! Dus ik dacht oooo noooo!! In het begin kon ik er niets van raakte totaal in paniek, zag al haaien in de verte en ik moest helemaal beneden naar Ze toe! Paniek paniek! Nou uiteindelijk was ik de rust zelfde na een paar keer op en neer ook vanwege de pijn in je oren als je te snel gaat naar de oppervlakte was ik de rust zelve ik kon naar beneden! Achter een rotsje zitten en haaitjes kijken! WoW! Super veel haaien echt, black tips, white tips en bull sharks en tijgerhaaien echt van alles hoorde ik van de gidsen dan he! Super mazzel hadden we! Dat ik die allemaal Zag! Ik zag gewoon immens grote haaien echt geweldig! Wat anders dan de reef en nurse sharks! Enn er was geen kooi tussen ons!! Ik was wel bang maar bleef ademen door Mn zuurstofmond ding! Echt zo vet! 45 minuten bij ze gebleven aan de grond terwijl ze werden gevoerd en alle andere vissen ook! Ze hadden ook metalen stokken mee om ze van ons af te weren! Echt zo cool en geen duikbrevet heb ik he ben super trots op mezelf! Was kei eng maar Fuckin gruwelijk! En en weet
Je het koste gewoon maar 97 euro whaha! Check Check haaien bull sharks enzo zonder cage met duikfles en pakje aan in the Pocket! Geen license nodig Yes!!nu wachten op de foto’s van dje Duitse Chick! Had ik Marco zn gopro maar mee whaha! Oja nog 1 ding de haai had ook kleine haaitjes op zich he zo leek het in ieder geval vet dicht op zich! Zoo cute! Echt fantastisch!
Nadeel ik kon Mn onderwater camera niet meenemen die is tot 10 meter diep maar en ik ging 12 meter! Pff dus meisje die met me meeging duiken heeft alles gefilmd alleen die komt in dec pas thuis ze komt uit Duitsland. We waren trouwens maar met zn 2e he en hadden allebei privé duiker! Die ons handje vast ging houden hele tijd weg naar beneden en boven!
Echt super cool! We wilde niet van kuata eiland af mam had het ook helemaal naar der zin pootjes in het zand in de zee, helder blauw water! Maar ja onze boot ging om half 4 terug snik! Terug naar het vaste land nadi, bye kuata Island. Paradijsje op aarde, doei inmens grote haaitjes, doei hangmatje, doei biertje! Snik snik doei! Terugweg lekker op bootje gelegen en gezont! Zoo fantastisch!
Savonds in hotel hebben we vanavond een vuur show en gaan lekker hapje eten!
24 November 2017 - 07:56
Bert Vreeken:
Hallo dames, zo te lezen en horen is het echt weer genieten deze vakantie. Je maakt wel heel veel mee zo. Avonturen die wij alleen uit boeken en films kunnen. Nu even lekker genieten van het weer en het eiland. Ben benieuwd naar de foto's van het eiland hoppen. Groetjes en nog even genieten, bebijami xxxx -
24 November 2017 - 10:51
Corrie Brouwer:
Wowwww, dapper hoor .Mam helemaal in de vlekken natuurlijk dat je dit ging doen .Zou ik ook zijn hoor .Nu zeg ik stoer ,met een onderbuik gevoel van wat er allemaal niet had kunnen gebeuren.
Maar wat een ervaring ,geweldig
Hoop wel dat dat Duitse meisje echt de film aan je doorstuurt.
Ben zo benieuwd
Wel gemiste kans voor die duik instructeurs dat ze het niet zelf filmen ,iedereen wil toch zijn filmpje hebben .Big Business hahaha
Vrienden in het vliegtuig : die mensen zochten natuurlijk iemand die hun art. in NL wil verkopen .
Ruud heeft vroeger toch ook eens iets met die afslank bende gedaan .
Alleen als je stopt kom je 3x zoveel aan hahaha
Wat ontzettend leuk dat je zo gastvrij word opgewacht op het vliegveld ,echt leuk .
Is toch heel anders als hier op Schiphol hahahah
Zon.... droog .. heerlijk ieder krijgt wat hem toekomt En jullie hebben dit meer dan verdiend
Klein hotel .... wat maakt het uit
Je bent er toch alleen maar om te slapen .
Ja dat begrijp ik dat jij goed was in volley ,met jou ervaring van korfbal
Weet is heel anders, maar dan weet je toch hoe je zo'n bal moet raken
Heerlijk zo'n massage ,knap je echt van op
Natuurlijk doe jij mee, zou ik ook doen Zie helemaal je gezicht voor me na het drinken van de Kava brrrr, Je moet het geprobeerd hebben al is het maar 1x in je leven .haha
Daar zal het dan ook echt wel bij blijven hahahaha
Kan me voorstellen dat de andere eilanden mooier zijn ,als ik het zo lees .
Wat een ervaringen weer
en wat genieten jullie ,echt geweldig
Lieverds ,geniet nog maar lekker ,en pak iedere zonnestraal ,hier nog steeds ,grijs, grauw en nat
Heel veel liefs en hele dikke knuffels -
24 November 2017 - 18:46
Rachelle Meijlink:
Hoi lieve allemaal,
Leuke berichtjes zeg alkemaal! Dank jullie wel! Super lekker weer hier! Alleen de WiFi is echt super slecht dus foto’s uploaden lukt niet helaas!
Houden jullie tegoed!
Dikke kus jenny en Rachelle