aankomst new york en Washington dc - Reisverslag uit East End, Verenigde Staten van Rachelle Meijlink - WaarBenJij.nu aankomst new york en Washington dc - Reisverslag uit East End, Verenigde Staten van Rachelle Meijlink - WaarBenJij.nu

aankomst new york en Washington dc

Blijf op de hoogte en volg Rachelle

03 November 2016 | Verenigde Staten, East End

New york city

Yeah eindelijk aangekomen! Was wel een vermoeiende reis hoor vanaf IJsland naar new york. Zaten op de achterste rij voor de wc. Nou dat stonk een beetje en het was een ontmoetingsplek voor kakelende vrouwen dus niet echt relaxed maar ja. Finally aangekomen!! 1 e probleem haha we hebben een sms van Mike bij wie we een appartement huren. De pijpen zijn gesprongen en het hele appartement staat blank. We krijgen volgens hem nu een beter appartement dus we zijn benieuwd! Nu even de koffers halen taxi in en huppa naar t appartement. New york avontuur kan beginnen!

Nou appartementje is prima. Hebben nog even door het wijkje gelopen waar ons appartementje zit, gekeken waar de metro zit nog even pizza en wijntje gehaald. En wat voor een pizza super groot!

Gospel tour en harlem
Naar times square ontmoetingsplek voor aanvang tour. We gingen met metro dat was nog even uitzoeken haha.. maar gevonden was uiteindelijk nog minder dan 10 min met de metro incl overstap! Super vet om dan gewoon uit te stappen op times square. Van time square 42str liepen we naar 44 str richting Broadway. Super indrukwekkend hoor al die billboards en shows die daar plaatsvinden. De toer begon met een busrit naar Harlem. We Kregen in de bus allemaal informatie van de gids. Zo hoorde we ook dat we langs een school reden waar 30.000 leerlingen zitten en die 66.000 dollar per schooljaar moeten betalen! Private school is dat maar Echt veel geld! Studio's van 43 m2 kosten in Manhattan gewoon 2500 dollar per maand! Maar de overheid heeft sommige huren gestabiliseerd waardoor sommige maar 570 dollar betalen! Maar echt absurt veel gewoon!! Super drukke stad is Manhattan! Maar richting harlem werd het wel wat rustiger. Zagen wat huizen van bekende mensen.. ene Hamilton ofzo? En over de geschiedenis van harlem, de Nederlanders hebben harlem ontdekt etc. Wel super interessant om allemaal te weten! Langs yankee stadium gereden in de bronx waar we ook nog gaat eten een dezer dagen want daarin zit een hardrock café en daar heb ik een bon van gekocht.

Bij Apollo theater wilde ik even met een graffiti kunstwerk op de foto is ook gelukt hoor! Zegt zon vent tegen me je mag geen foto's daar van maken het is my neigberhood!! Nou lekker dan! Heel apart! Haha op naar het gospelkoor!

Gospelkoor.. nouja was wel aardig maar wel beetje toeristisch maar wel leuk om te zien! Terug naar times square!

Time square! Geweldig om te zien! Wil het natuurlijk ook nog even in het donker zien! Maar complete chaos met de drukte maar zo gezellig en indrukwekkend! Leuke foto's gemaakt super indrukwekkend!

Even lekker geluncht bij fridays. New york City pass opgehaald bij planet Hollywood. Daarmee kunnen we 3 activiteiten doen in new york en hoef je geen tickets te kopen. Hebben we in Nl al gekocht.

Rockefeller center/ empire state building
Daar wilde we naar binnen, Rockefeller center maar dat koste 34 dollar pp. We zijn er wel naar binnen gegaan maar uiteindelijk toch niet gegaan. Je hebt daar een mooie uitzicht maar dat gingen we ook bekijken bij empire state building dus zijn daar heen gegaan. Super indrukwekkend gewoon!! Je had uitzicht van de 86e verdieping en de 80e verdieping over de hele stad. Het was super lekker weer dus echt heel mooi om dat vandaag te zien met het zonnetje! Echt indrukwekkend.

Ground zero (world trade center)
Vanaf empire state door naar ground zero met de metro. Weer helemaal uitgezocht hoe het moet en we snappen het nu helemaal! Ook nog een zwerver in de metro een flesje drinken gegeven. Ik luste hem niet en hij wilde hem wel hebben dus ook weer een goede daad gedaan! Er zijn trouwens echt super veel zwervers in new york!

St Paul Chapel
Naast world trade center. Station is helemaal verwoest toen met de ramp maar de kerk is blijven bestaan. Was niet heel spectaculair maar toch even binnen gekeken.

9/11 memorial
Ook even gekeken en er bij stil gestaan bij de mensen die toen zijn overleden. Het is een mooi monument. Toen met metro terug naar ons appartement. We dachten dat we de metro snapte maar op de terug weg zijn we toch 3 x verkeerd gegaan whaha! Echt zo erg!

Savonds even boodschapjes gedaan en lekker in het appartement gechild even bijkomen van een leuke maar drukke dag!

Washington dc
Sochtends vroeg met de metro naar time square waren er gewoon 2 metro's uitgevallen en moesten we gewoon een half uur wachten. Gelukkig hebben we het wel nog gered om op tijd te zijn voor de Washington trip. Op weg naar Washington door 6 streken gegaan. New york, New Jersey, delaware, Pennsylvania, Virginia en Maryland.

1e stop Virginia
Langs het Pentagon gereden naar een militairen begraafplaats arlington cemetary. Indrukwekkend want daar ligt John f Kennedy begraven onder een enternal flame.

2e stop
Naar een park in Washington om daar door heen te lopen en memorials te bekijken. 1 tje voor de Vietnam oorlog met allemaal namen. Maar Wij vonden de eekhoorntjes leuker en mams heeft er gewoon 1 geaaid die kwam super dichtbij! Lincoln memorial geweest. Marten Luther king heeft daarop i have a dream gezegd. En een memorial van de korean gezien. Soldaten die in een bos stonden.

3e stop white house
Meen je niet! High light van de trip staat er een dik hek voor van ver af vanwege de verkiezingen! Meen je gewoon niet! 4 uur voor in de bus gezeten sta je voor een hek!! En je ziet ook niks van de verkiezingen!! Bummer!! Echt super jammer gewoon maar ja toch een foto kunnen maken door t hek met m'n selfie stick. Wel indrukwekkend om te zien maar wel echt jammer want normaal kun je het dus beter zien!

Stop 4 space museum
Met space shuttles en ruimtevaart en een mac donalds waar we dus super lekker ff hebben gegeten haha! Oja en een stukje van de maan aangeraakt maar geloof er niks van.

Stop 5 congres building
Prima zag er uit als een mooi regeringsgebouw. En nu huppa terug naar new york city!

• 04 November 2016 - 08:17

Corrie :

Ge-wel-dig. Ik geniet van je je verslagen en de prachtige foto's .Wat hebben jullie al veel gedaan en gezien .En ik denk ,heeeeeeel veel gelopen .Heel indrukwekkend Ground Zero .ook je goede daadweer gedaan met je flesje drinken hahaha Wat zijn jullie toch een heerlijk stel jij en Marco Ik geniet van jullie vrolijke koppies op de foto's .En mam geniet .ze straalt helemaal .Maar Ruud mag best wat mee lachen en niet zo serieus kijken hahahaha Dat stukje maan heb ik ook mijn bedenkingen bij Maar ach je kan zeggen ik heb het aangeraakt Of het nou wel of niet echt is .Appartement oke of valt het beetje tegen .Ligt het ver van Time square en Broadway .Nog niet in Central park geweest !! Lieverds geniet ,ik doe het in ieder geval wel van jullie update's heel veel plezier nog Dikke knuffel Love you xxx